Ανακοινώσεις

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ διοργανώνει Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Γενάρη στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων αλλά και τη δυνατότητα να γίνουν συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις με ευθύνη των τοπικών Συλλόγων κηρύσσουμε  δίωρη στάση εργασίας, τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες του κάθε συναδέλφου, για τον πρωινό κύκλο και τις δύο πρώτες του απογευματινού. Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΔΟΕ διοργανώνει σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τους τοπικούς Συλλόγους παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων την Παρασκευή 14 Γενάρη στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης όλης της χώρας. Η σχετική παράσταση στην Περιφέρεια Αττικής θα γίνει στη 13.00΄.
Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

20 χρόνια από τη δολοφονία  του Νίκου Τεμπονέρα
Το Γενάρη του 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας, δολοφονήθηκε υπερασπίζοντας τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας. Δολοφονήθηκε γιατί όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την παρακρατική τυφλή βία.
Στις μέρες μας που οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες διευρύνονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται βάναυσα, ο κόσμος της εργασίας καλείται για μια ακόμη φορά να πληρώσει την οικονομική κρίση που οι ισχυροί δημιούργησαν.
20 χρόνια μετά ζούμε:
·     τις επιπτώσεις  της οικονομικής παράδοσης της χώρας, από την κυβέρνηση, στα «νύχια» του ΔΝΤ και των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
·     την ξεθεμελίωση όλων των εργατικών κατακτήσεων του προηγούμενου αιώνα.
·     την θεοποίηση των «αγορών», κόντρα στις ανάγκες της κοινωνίας.
Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

   Το απόγευμα της 17ης του Νοέμβρη η αστυνομία εξαπέλυσε επίθεση στο κεντρικό τμήμα της πορείας που τιμούσε ειρηνικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Στρίβοντας από Αγίου Ανδρέου προς Γούναρη χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές χτυπήθηκαν, απρόκλητα, με δακρυγόνα και επικίνδυνα χημικά. Ο πανικός που επικράτησε δεν οδήγησε σε σοβαρούς τραυματισμούς λόγω της έγκαιρης παρέμβασης κάποιων πιο ψύχραιμων διαδηλωτών.
   Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καταγγέλλει την τακτική της αστυνομίας, ζητάει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα και την απόδοση ευθυνών.

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Θέματα:

  • Σχολεία Αναμορφωμένου Ωραρίου
  • Προετοιμασία της Απεργιακής Κινητοποίησης στις 15 του Δεκέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το εργασιακό τοπίο αλλάζει δραματικά. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης χρονίζουν. Να είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Συμμετέχουμε μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Νέα - Ανακοινώσεις

Τη Δευτέρα, 22 του Νοέμβρη, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας διοργανώνει Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 1.00 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων 25Α).

Σας καλούμε όλους, μόνιμους και αναπληρωτές, να διαμαρτυρουθούμε για τις συμβάσεις και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών κανονικού και μειωμένου ωραρίου ΕΣΠΑ. Να είμαστε όλοι εκεί.

Νέα - Ανακοινώσεις

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στον δάσκαλό μου το εύ ζην!"

Μέγας Αλεξανδρος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα265
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα8123