Ανακοινώσεις

Την τελευταία περίοδο γινόμαστε μάρτυρες της πιο σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δείχνει ότι η κρίση και το χρέος γίνονται το όχημα πάνω στο οποίο θα βαθύνει μια και καλή η εκμετάλλευση του λαού. 
Οι αναδιαρθρώσεις, όμως, στην εργασία απαιτούν και αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης ώστε η  νέα γενιά εργαζομένων να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νέο μοντέλο εργασίας. Ακριβώς για αυτό το λόγο ,όλο αυτό το τελευταίο διάστημα , η εκπαίδευση και το πανεπιστήμιο έχουν μπει στη δίνη των μεταρρυθμίσεων. Η προσπάθεια επιβολής  διδάκτρων σε φοιτητές της Αρχιτεκτονικής , η αναγνώριση των ΚΕΣ, οι απολύσεις εκπαιδευτικών, όπως οι διδάσκοντες  με σύμβαση 407/80, η νέα εγκύκλιος για την περικοπή των συγγραμμάτων και η υποχρηματοδότηση συνολικά , έρχονται να συμπληρωθούν από το νέο πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου. 
Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 7.30μ.μ. που θα πραγματοποιηθεί στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Μαραγκοπούλου 30), προκειμένου να συζητήσουμε για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας μας και να πάρουμε αποφάσεις για το παραπέρα αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

Νέα - Ανακοινώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 7/2/2011 και  αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου αλλά και την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται με:

    * Το γεγονός ότι όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο εθνικών και υπερεθνικών επιλογών, αφού με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιχειρούν με βίαιο τρόπο να σαρώσουν ότι θετικό κατακτήσαμε με αγώνες χρόνων και να διαμορφώσουν ένα σκηνικό όπου θα κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος.
    * Το γεγονός ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας (ΔΝΤ, Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είναι σκληρές, άδικες και αντικοινωνικές. Την κρίση δεν πληρώνουν οι ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, αλλά για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα της πατρίδας μας.
    * Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα με το οποίο επιδιώκει να περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας. Στο στόχαστρο των περικοπών βρίσκονται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικό, απασχόλησης, παραμεθόριων περιοχών, κ.α.) αγνοώντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.
Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ομοσπονδία μας.
*Την Τρίτη, 22/2, παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ακτή Δυμαίων 25) στις 11.30 το πρωί.
*Την Τετάρτη, 23/2, συγκέντρωση και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10.30 το πρωί.
Να είμαστε όλοι εκεί. Κανένας δάσκαλος/α στην τάξη. Όλοι μαζί έχουμε δύναμη.

Νέα - Ανακοινώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της 2ωρης στάσης εργασίας (12:00-14:00 για την πρωινή ζώνη και 14:00 –16:00 για την απογευματινή), την Πέμπτη 10/2/11, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας (Γούναρη 217) στις 12:00 το μεσημέρι.

Η Παιδεία είναι δικαίωμα όλων! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυσή της στο όνομα της κρίσης!

  • Όχι στα σχολεία "μαμούθ".
  • Όχι στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων.
  • Όχι στη μείωση του προσωπικού.

Νέα - Ανακοινώσεις

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Μόνον άτομο με ψηλά σηκωμένο το κεφάλι μπορεί ν’ αναθρέψει ατομικότητες με κεφάλια υψωμένα προς το φως και την αλήθεια, ατομικότητες με υπερηφάνεια και αυτοκυριαρχία."

Δελμούζος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα271
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα8129