Ανακοινώσεις

Το ΔΣ του Συλλόγου σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου , στις 7μμ , στο 25ο Δημοτικό Σχολείο
με θέματα την αγωνιστική πορεία του κλάδου και τρέχοντα ζητήματα .
Επειδή η επίθεση που δεχόμαστε σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο ,με την
γενίκευση της ανασφάλειας και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων είναι πρωτόγνωρη,  
καλούμε όλους τους συναδέλφους  να είναι παρόντες στη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων

Νέα - Ανακοινώσεις

Όλοι και όλες στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Κυριακής έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Με τη μαζική συμμετοχή μας θα δείξουμε στην Τρόικα, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πρόθυμους πολιτικούς συμμάχους τους, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. 

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, καταδικάζει την ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Επίσης, η διαρκής υποχρηματοδότηση και οι περικοπές έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας και διαφαίνεται ότι και η Παιδεία συνθλίβεται από τις επιλογές του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, στην Ακτή Δυμαίων, την Παρασκευή, 18 του Μάρτη, στις 1.15 το μεσημέρι.

Νέα - Ανακοινώσεις

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 21/3/2011 και  αφού έλαβε υπόψη του την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί από κυβέρνηση-Ε.Ε.-Τρόικα ενάντια στο σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών, μορφωτικών και οικονομικών δικαιωμάτων τους αποφάσισε: 
την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 30 του Μάρτη 2011 μαζί με την ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ και άλλους κλάδους εργαζομένων, με αιτήματα αιχμής:
Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
Όχι στο νέο μισθολόγιο λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.
Να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΑΔ ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους. 
Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.
Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων ΤΩΡΑ

Νέα - Ανακοινώσεις

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας είναι απόλυτα αντίθετος με το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που προτείνουν και στο οποίο διδάσκουν κάποιοι σχολικοί σύμβουλοι υπό την σκέπην γνωστού επιχειρηματία ιδιωτικής εκπαίδευσης (ιδιοκτήτη κάποιου National College). Τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης δε συμβιβάζονται με την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης κι εδώ καθένας διαλέγει όχθη. 
   Τη στιγμή που η κυβερνητική και ευρωπαϊκή πολιτική προωθούν το σχολείο της αγοράς, τη στιγμή που καταργείται το Διδασκαλείο και κάθε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, αυτό το σεμινάριο ανοίγει δρόμους για να περάσει στα χέρια των ιδιωτών η επιμόρφωση, για να βρει διόδους το κυνήγι συλλογής βεβαιώσεων για την υλοποίηση του «εθνικού πλαισίου προσόντων», βήμα – βήμα με την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου.
Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Μόνον άτομο με ψηλά σηκωμένο το κεφάλι μπορεί ν’ αναθρέψει ατομικότητες με κεφάλια υψωμένα προς το φως και την αλήθεια, ατομικότητες με υπερηφάνεια και αυτοκυριαρχία."

Δελμούζος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα236
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα8094