Δείτε στο βίντεο την ερώτηση που έκανε χθες στην εκπομπή Ανατροπή στο Mega o δημοσιογράφος κ.Γιάννης Πρετεντέρης στον βουλευτή του ΚΚΕ κ.Καραθανασόπουλο εκφράζοντας την αγωνία του για το ποιος θα αξιολογήσει το δάσκαλο του παιδιού του.

 

 

Εμείς το μόνο κ. Πρετεντέρη που θα σας απαντήσουμε είναι  πως εσείς ειδικά δεν είστε σε θέση να  αξιολογείτε τον δάσκαλο του παιδιού σας.Ο δάσκαλος του παιδιού σας πρέπει να αξιολογείται από ειδικούς και χωρίς εμπάθεια ούτε για τον ίδιο, ούτε για τον κλάδο.Θα πρέπει επίσης αυτός να κριθεί  συνυπολογίζοντας τα  μέσα που έχει στη διάθεσή του και τα οικονομικοκοινωνικά δεδομένα της περιοχής που διδάσκει και χίλιους δυο άλλους παράγοντες που μάλλον αγνοείτε.

Ο μαχόμενος Έλληνας δάσκαλος  στα νησιά, στα χωριουδάκια και στις πόλεις της χώρας μας παλεύει καθημερινά,  λαμβάνοντας το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως ο νεοδιόριστος και 1000 ευρώ αυτός που έχει 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας, να μάθει τα ελληνόπουλα πώς να μαθαίνουν και πώς να διαμορφώνουν άποψη χωρίς να επηρεάζονται από αυτά που κάποιοι θέλουν να τους επιβάλουν ως αναγκαία και σωστά, ο καθένας ορμώμενος από τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Να σας σημειώσουμε επίσης πως σκοπός του δασκάλου δεν είναι απλώς να «μαθαίνει γράμματα» στο παιδί σας αλλά καθημερινά προσπαθεί με τα πενιχρά μέσα που του δίνει η Πολιτεία να παραδώσει στην κοινωνία ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι απλώς ανθρώπους οι οποίοι θα είναι ευκολόπιστοι και άγοντες και φέροντες.Όσο για την αξιολόγηση του δασκάλου του παιδιού σας μπορείτε να ρωτήσετε καλύτερα το ίδιο σας το παιδί.

Ο Μέγας Αλέξανδρος πάντως σε ανάλογη ερώτηση είχε απαντήσει αξιολογώντας τον δάσκαλό του : «Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στον δάσκαλό μου το εύ ζην!»

Θα θέλαμε τέλος να σας ρωτήσουμε : Ποιος γονέας έχει το δικαίωμα να  αξιολογεί το περιεχόμενο και την ποιότητα των τηλεοπτικών εκπομπών που σε εθνικό δίκτυο χρησιμοποιώντας κρατικές συχνότητες εισβάλλουν καθημερινά μέσα στο σπίτι του χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει τις ενστάσεις του για την ποιότητα των εκπομπών αυτών κι αν αυτές συνάδουν με την Παιδεία που επιθυμεί  ο κάθε γονέας για το παιδί του;

 

Αναδημοσίευση από το greekteachers.gr

 

 

Νέα - Επικαιρότητα

alt

Δημοσιεύματα του Τύπου για τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τη ΔΟΕ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Νέα - Επικαιρότητα

 alt

Δεν έβγαλε "είδηση" η συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με το νέο υπουργό Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη. Στην ανακόινωση της ΔΟΕ τονίζεται ότι:

 "Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
 Τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκαναν αναφορά σε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων, αξιολόγηση, κατάργηση διετούς παραμονής στην οργανική θέση, επίδομα θέσης αναπληρωτών, μετεκπαίδευση – επιμόρφωση, δαπάνες για την παιδεία, προσχολική αγωγή, υγειονομική περίθαλψη, προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών μετά το 2010, υποσιτισμός μαθητών, επικείμενη κατάργηση ΚΕΔΔΥ) ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει λύσεις.
 Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι βρίσκει λογικά τα αιτήματα όπως του διατυπώθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. Ζήτησε κατανόηση και μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς και να ακολουθήσει νέα συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις – διευκρινήσεις.
 Για την αξιολόγηση ανέφερε πως είναι ένα θέμα που έχει κοινωνική διάσταση. Πρέπει να είναι έντιμη και να μην οδηγεί σε απολύσεις. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του έργου του εκπαιδευτικού και ζήτησε την αντιπρόταση της Δ.Ο.Ε.. Απέκλεισε την ολοκληρωτική κατάργηση της αξιολόγησης. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι στις αρχές του Αυγούστου τα σχολικά βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία.

 

Από τη Δ.Ο.Ε."

 

 

Νέα - Επικαιρότητα

alt

Νέα - Επικαιρότητα

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 4

Έναρξη
Προηγούμενο
1

Καιρός

...είπαν

"...μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει ένα μέρος ή το σύνολο από τα πνευματικά αγαθά σε κείνους που δεν τα 'χουν, όπως μόνο με τον αγώνα μπορούν να κατακτήσουν οι αδικημένοι ένα μέρος ή το σύνολο από τα υλικά αγαθά".

Δημήτρης Γληνός


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα275
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4157