Έρχονται απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω αξιολόγησης (από 1η Σεπτέμβρη 2012)

 

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

   Το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την "Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου" (Α.Ε.Ε.). Μέσα στο τρίμηνο που διανύουμε, μέχρι το Μάιο, προβλέπεται μία σειρά σεμιναρίων και ημερίδων "επιμόρφωσης" σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, για να περάσουν πιο αποτελεσματικά την πολιτική τους, θα καλέσουν στα σεμινάρια της σφαγής και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

 

 

   Στο Νομό μας για τον προγραμματισμό των σχετικών διαδικασιών έχει οριστεί για αύριο 2 Μαρτίου συνάντηση των σχολικών συμβούλων με τον προϊστάμενο επιστημονικής καθοδήγησης.

   Συνάδελφοι, η αξιολόγησή τους δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών είναι το βασικό εργαλείο:

● για τη λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

● για την επιβολή των διαφοροποιημένων ταξικά προγραμμάτων.

● για την υπηρεσιακή και μισθολογική μας καθήλωση (Ν. 4024/2011).

● για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων στο δημόσιο (150.000 μέχρι το 2015).

 

Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Να μην περάσει η αξιολόγηση!

Όλοι ενωμένοι σα γροθιά μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Γι' αυτό σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 7 Μαρτίου να οργανώσουμε τον αγώνα μας, ώστε να ματαιώσουμε στην πράξη τις "επιμορφώσεις" που οδηγούν στις απολύσεις και την εξαθλίωση!

  

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

6.30 μμ στο 25ο Δημ. Σχολείο,

 

όπου θα γίνει συζήτηση και για το γενικότερο πρόγραμμα δράσης του κλάδου μας, ενόψει της σύγκλησης της Ολομέλειας των Προέδρων από τη Δ.Ο.Ε.


Πάτρα 1-3-2012

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Νέα - Δελτία Τύπου

Καιρός

...είπαν

"Η αποστολή του Δασκάλου είναι να φτιάξει ανθρώπους, μα, για να φτιάξουμε ανθρώπους, πρέπει πρώτα μεις να γίνουμε άνθρωποι. Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από τους αγώνες του λαού, να μην κάνουμε - δήθεν -πολιτική. Γιατί τότε κάνουμε πολιτική αντίθετη από τα συμφέροντα του λαού. Εμείς θα φτιάσουμε ανθρώπους συνειδητούς και ελεύθερους!"

Ρόζα Ιμβριώτη


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα129
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3089