ΤΟ ΠΡΟΙΚΙΟ, ΤΟ ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΛΟΥΜ

 

 

Επειδή το προχτεσινό μου κείμενο,  «Το προικιό» της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Νομού Αχαΐας, προκάλεσε κάποια εύλογες απορίες, θεωρώ υποχρέωσή μου να ξετυλίξω το παραμύθι από την αρχή.

Στις 4-10-2007 η Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπσης Δυτ. Ελλάδας ή αλλιώς «Κατερίνα Μπλουμ», με εισήγηση του Προϊσταμένου Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π. Ε, αποφασίζει και εισηγείται τον τεμαχισμό της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρεια ν. Αχαΐας σε τρεις ημιπεριφέρειες. Το σχετικό έγγραφο της ληξιαρχικής πράξης είναι το Φ.13ΚΠ/5187/4-10-2007.

Στις εύλογες απορίες και ερωτήσεις που γίνονταν, η απάντηση της «Κατερίνας Μπλουμ» ήταν ότι ναι μεν «ο Λούντβιχ Γκαίτεν» είναι εγκληματίας και καταζητείται αλλά αυτή δεν υπολογίζει αντιδράσεις και συνεχίζει ακάθεκτη το «ερωτικό της σφιχταγκάλιασμα».

Στις 20-10-2009, η Προσωρινή Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας της Π.Ε.Σ.Σ, ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα τεκταινόμενα.

Στις 23-11-2009 με το αριθ. Φ.354.11/93/145324/Δ1 το Υπουργείο Παιδείας ζητά διευκρινίσεις από την «Κατερίνα Μπλουμ» για το Φ.13ΚΠ/5187/4-10-2007 έγγραφό της , που στηρίχτηκε στην εισήγηση του Προϊσταμένου Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π. Ε.

Ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 25-11-2009 και ζητά να γίνει γνωστό το σκεπτικό της παραπάνω εισήγησης καθώς και οι λόγοι για τους οποίους τα σχολεία της 3ης περιφέρειας δεν ανατέθηκαν αποκλειστικά σε Σχολικούς Συμβούλους του νομού Αχαΐας.

Κι εδώ έρχονται αρωγοί στην χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλούμ, οι «παρακούμπαροι» του προηγούμενου άρθρου.

Στην εισηγητική του έκθεση ο Προϊστάμενος Επιστημονικής – Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π. Ε. αναφέρει ότι η μοιρασιά της «προίκας» έγινε για λόγους ισορροπίας (αν είναι δυνατόν!) και το Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων με την με αριθ. 10/18-11-2009 πράξη του επικυρώνει το «προικιό» που λέγαμε στο προηγούμενο άρθρο.

Κι εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα: Ποιος ευθύνεται τελικά για την χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ;

Η ίδια η Κατερίνα Μπλουμ που ήταν «καμωματού και κουνίστρα» σύμφωνα με τα λόγια γυναίκας ενός πρώην εργοδότη της, γνωστού γιατρού της επαρχίας ή ο δημοσιογράφος Ταίτγκες που την έκανε βούκινο;

  Ο υπότιτλος του βιβλίου του Heinrich Boell είναι:  «ή Πως γεννιέται η βία και που μπορεί να οδηγήσει».

Χρήστος Μαναριώτης

Σχολικός Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Ν. Αχαΐας

ΑΠΟΨΕΙΣ - απόψεις

Καιρός

...είπαν

"Η αποστολή του Δασκάλου είναι να φτιάξει ανθρώπους, μα, για να φτιάξουμε ανθρώπους, πρέπει πρώτα μεις να γίνουμε άνθρωποι. Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από τους αγώνες του λαού, να μην κάνουμε - δήθεν -πολιτική. Γιατί τότε κάνουμε πολιτική αντίθετη από τα συμφέροντα του λαού. Εμείς θα φτιάσουμε ανθρώπους συνειδητούς και ελεύθερους!"

Ρόζα Ιμβριώτη


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα136
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3096