Στην Αχαΐα ισχύει ακόμα το …πανωπροίκι!

 

Με αφορμή το άρθρο του συναδέλφου Χρ. Μαναριώτη, Σχ. Συμβούλου Ν. Αχαΐας για την «προίκα» αισθάνομαι την ανάγκη – για την πλήρη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται – να σημειώσω πως στην Αχαΐα ( με χρυσόβουλο Σουλτάνου νομίζω) ,εκτός απ’ την «προίκα», ισχύει ακόμη και το πανωπροίκι! Έτσι για να μη νομίσουν οι αναγνώστες πως τα «παιδιά» θα ζήσουν μόνο με τη λίγη «προίκα» που εξασφάλισαν οι ταλαίπωροι «μπαμπάδες» τους.

 

1.- Γνωρίζουν άραγε εκεί πάνω «στας Αθήνας» πως αν περάσεις από την Ακράτα και δώθε το πιο καλό ανέκδοτο είναι να πεις «Π.Ε.Κ. Πατρών»; Χτυπιούνται στο γέλιο όλοι οι εκπαιδευτικοί! Κλαίνε απ’ το γέλιο βρε αδερφέ! (Εδώ –λέει ο μύθος- όλοι ξέρουν πως στο Π.Ε.Κ. Πατρών η επιμόρφωση έχει … ρόδες! Μεταφέρεται όπου είναι τα δικά μας παιδιά, έστω κι αν έχει προγραμματιστεί αλλού, κι αν έχουν ειδοποιηθεί οι συνάδελφοι, αν έχουν βρεθεί χώροι … - τα παιδιά μας να είναι καλά κι ας αρρωστήσει ο κόσμος όλος!).

Εκεί «στας Αθήνας» έχετε ακούσει κάτι;

 

2.- Γνωρίζουν εκεί πάνω «στας Αθήνας» πως προϋπόθεση συμμετοχής την επιμόρφωση, εδώ στην επαρχία, είναι να είσαι αγαπημένο «ζευγαράκι»; (Είπαμε: Πνεύμα και ηθική!) Τότε –λέει ο μύθος - κερδίζεις μέχρι και διήμερα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά. (Τι λένε τα «ζευγαράκια» εκεί που πάνε; Τι να πουν; Αυτοί χρειάζονται βοήθεια για να μη χάσουν το καράβι μην έχουμε κι απαιτήσεις να κάνουν μάθημα!)

Εκεί «στας Αθήνας» έχετε ακούσει κάτι;

 

3.- Γνωρίζουν εκεί πάνω «στας Αθήνας» πως εδώ στην έρμη την επαρχία αρμόδιοι για να διδάξουν γνωστικά αντικείμενα όπως «μαθησιακές δυσκολίες» δεν είναι ο προϊστάμενος και το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.Δ.Δ.Υ ή οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής; Αν τύχει –λέει ο μύθος- να είσαι π.χ. καθηγήτρια οικιακής οικονομίας (που λέει ο λόγος) ε, τη δικαιούσαι μια συμμετοχή, έτσι δεν είναι;

Εκεί «στας Αθήνας» έχετε ακούσει κάτι;

 

4.- Γνωρίζουν εκεί πάνω «στας Αθήνας» πως την ώρα που ο υποδιευθυντής του Π.Ε.Κ. Πατρών είχε έδρα τη Βόνιτσα (!) – μακρύτερα δεν υπήρχε, γαμώτο! - κι οδοιπορικά για κάποιους άλλους βρίσκονταν με το κιλό, οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Ν. Αχαΐας στεγάζονταν σ’ ένα κτίριο χωρίς θέρμανση (μοναδικό προνόμιο! χειμώνα – καλοκαίρι, σταθερή θερμοκρασία!). Ευτυχώς τώρα επίκειται η μετακόμιση σ’ ένα κτίριο που επίσης δεν έχει θέρμανση!

Εκεί «στας Αθήνας» έχετε ακούσει κάτι;

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν βγήκε και το πανωπροίκι! Α. όλα κι όλα εμείς εδώ στην επαρχία κρατάμε «τας παραδόσεις»! Τόσο πιστά μάλιστα που κάποια απ’ τα παιδιά, με την εκλογή της νέας κυβέρνησης ονειρεύονται να … «πάρουν εκδίκηση» για την αδικία που είχαν υποστεί! Όχι μην παρεξηγήσετε, δεν πρόκειται απλά για «οπαδούς της προηγούμενης κυβέρνησης». Τα «παιδιά» -λέει ο μύθος- έχουν τη θεωρητική φρεσκάδα της ΕΠΕΝ (τη θυμάστε;), φοράνε άρωμα «Μαρκεζίνης», και θεωρούν πως η δικτατορία ήταν αριστερή παρέκκλιση!

 

Τώρα λένε πως ήρθε η ώρα τους! Λες να ξέρουν κάτι;

 

Αλλά εμείς εδώ στην επαρχία έχουμε μεγάλη υπομονή. Εκεί «στας Αθήνας» πώς πάτε; Ζήτε άραγε χωρίς «πανωπροίκι;» Ξανασκεφτείτε το! Συμφέρει. Κι είναι και η κρίση αδέρφια …. (Αν και νομίζω πως και κάποιοι εκεί πάνω κρατάνε «τας παρά – δώσεις»!)

 

Υ.Γ. Πολλή διαφάνεια ρε «παιδιά»! Φαίνονται όλα! Σχεδόν ξεβράκωτοι! (μην παρεξηγηθώ, έτσι λένε τη διαφάνεια στο χωριό μου)

 

 

   Βαγγέλης Γούλας

Σχολικός Σύμβουλος

       6ης Περ. Π.Ε.Ν. Αχαΐας

ΑΠΟΨΕΙΣ - απόψεις

Καιρός

...είπαν

"Η αποστολή του Δασκάλου είναι να φτιάξει ανθρώπους, μα, για να φτιάξουμε ανθρώπους, πρέπει πρώτα μεις να γίνουμε άνθρωποι. Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από τους αγώνες του λαού, να μην κάνουμε - δήθεν -πολιτική. Γιατί τότε κάνουμε πολιτική αντίθετη από τα συμφέροντα του λαού. Εμείς θα φτιάσουμε ανθρώπους συνειδητούς και ελεύθερους!"

Ρόζα Ιμβριώτη


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα141
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2779