«Το προικιό» της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Νομού Αχαΐας

 

Η 3η εκπαιδευτική περιφέρεια του νομού Αχαΐας με έδρα την Πάτρα, αποτελεί το σύγχρονο πρότυπο μιας πολύφερνης νύφης με τους ευτυχισμένους μνηστήρες της –είναι και πολυγαμική τρομάρα της- να νέμονται το προικιό της.

Η διαδικασία για το μοίρασμα της προίκας -21 προικώα είναι αυτά- και η ανεύρεση των μνηστήρων ξεκίνησαν με την εισήγηση του Προϊσταμένου Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε Δυτ. Ελλάδας και τα προικώα μετρήθηκαν και κατακυρώθηκαν με το αριθμ. Φ.13ΚΠ/5187/4-10-2007 «προικοσύμφωνο» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους «παρακούμπαρους» ή στα απλά ελληνικά, Συμβούλιο επιλογής Σχολικών Συμβούλων. Ήρθε κι έδεσε το γλυκό… (Καλά αυτοί υπογράφουν ό,τι τους δίνουν;)

Κι ο κλήρος «έλαχε» οι δύο από τους τρεις μνηστήρες που μοιράστηκαν το προικιό να είναι από ξένο τόπο αλαργινό. Τους ζήλεψε η γειτονιά γιατί στο καταδικό τους προικιό θα πρόσθεταν και άλλα πλούτη.

Ξεκινούσαν από τους τόπους τους με τα έξοδά τους πληρωμένα –φρόντισε το «προικοσύμφωνο» γι αυτό- και έρχονταν στην καημένη την περιφέρεια να καμαρώσουν και τ’ άλλα τους προικώα. Και να ήταν οι μόνοι… Εδώ ο άλλος έκανε ολόκληρο ταξίδι –φοβερή ταλαιπωρία- για τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τη Βόνιτσα και άλλα τέσσερα από το Μεσολόγγι, για να παρευρίσκευται, στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου του Π.Ε.Κ στην Πάτρα, ως υποδιευθυντής του παραπάνω ιδρύματος. Εκεί να δεις τι «προικιά» δόθηκαν… Ακόμα αφάγωτα είναι.

Έλα όμως που οι «ζηλιάρηδες» της γειτονιάς δεν ήθελαν να τους αφήσουν στη χαρά τους…

Έστειλαν ένα μπουγιουρντί στις 20-10-2009 –άργησαν οι «ζηλιάρηδες»- και ενημέρωναν τους «επάνω» για τα 21 «προικώα» που γεννούν χρυσά αυγά.

Οι «επάνω» ζήτησαν με το Φ.354.11/93/145324/Δ1/23-11-2009 εξήγηση για το προικοσύμφωνο και το μοίρασμα της προίκας. Δεν γνωρίζουμε αν λύθηκε η παρεξήγηση αλλά στις 5-1-2010 με το Φ.354.11/2/517/Δ1 δόθηκε η περιπόθητη λύση. Οι «παρακούμπαροι» -είπαμε παραπάνω πιοι είναι αυτοί- ξαναχτύπησαν : (Καλά αυτοί ελέγχονται από κανέναν;)

Το ένα κομμάτι από την προίκα –επειδή στο μεταξύ συνταξιοδοτήθηκε ο ένας μνηστήρας- δόθηκε στον αντικαταστάτη του κι όλα ωραία και καλά.

Έτσι αποδεικνύεται ότι τα «προικώα» είναι κληρονομικά!!! Και το φαγοπότι συνεχίζεται!!!

                                                 Χρήστος Μαναριώτης

                               Σχολικός Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Ν. Αχαΐας

                                             (ένας από τους «ζηλιάρηδες»)

ΑΠΟΨΕΙΣ - απόψεις

Καιρός

...είπαν

"Μόνον άτομο με ψηλά σηκωμένο το κεφάλι μπορεί ν’ αναθρέψει ατομικότητες με κεφάλια υψωμένα προς το φως και την αλήθεια, ατομικότητες με υπερηφάνεια και αυτοκυριαρχία."

Δελμούζος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα141
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2779