Ανακοινώσεις

  Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συνδικαλιστικού έτους 2011-2012 Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

 

Από τους  συναδέλφους που  ανηκουν οργανικά σε άλλους νομούς και μισθοδοτούνται από εκεί,  δεν έχει κρατηθει συνδρομή από το σύλλογό μας.
Σε περίπτωση που τους έχει κρατηθεί συνδρομή από το γραφείο μισθοδοσίας του νομού που ανήκουν οργανικά, να επικοινωνησουν με  τον εκκαθαριστή τους ή το τοπικό σύλλογο και να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής .
Αλλιώς μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους κάθε Τρίτη (από 6 μ.μ. ως 9 μ.μ.) στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ταμία του Συλλόγου μας Χάιδο Κώστα (τηλέφωνο σχολείου: 2610 27549, κινητό: 6978 880594).

Είσπραξη συνδρομής θα γίνεται και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Νέα - Ανακοινώσεις

Δείτε όλες τις μεταθέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2012 όπως τις ανακοίνωσαν οι δυο αιρετοί ΚΥΣΠΕ  ΕΔΩ

Νέα - Ανακοινώσεις

 

alt

Θέμα : Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


  Το Δ.Σ., σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού, αποφάσισε τη σύγκληση της Τακτικής εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 και ώρα 21.00΄στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
 Η Γ.Σ. ,εάν δεν υπάρξει απαρτία, θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου 2012, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Εάν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 19.00΄ στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (Μαραγκόπουλου 25) και θα συνεχιστεί την επομένη, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στο Εργατικό Κέντρο, από 08:30 έως 14:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

     Τρίτη 5 Ιουνίου 2012(25ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας 19:00- 22:00)
1. Εκλογή Προεδρείου και Εφορευτικών Επιτροπών ( 19.00΄ – 19.30΄) 2. Έγκριση ημερήσιας διάταξης ( 19.30 ΄- 20.00΄) 3. Έκθεση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου – Οικονομικός Απολογισμός – Προϋπολογισμός συνδ. έτους 2011– 2012 – Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. –Δευτερολογία – Ψηφοφορίες ( 20.00΄- 22.00΄)

    Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012  (Εργατικό Κέντρο Πάτρας 8:30-14:00)
1. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνδ. έτους 2011– 2012– Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. –Ψηφοφορία ( 08.30΄- 11.30΄) 2. Ημερήσια διάταξη της Δ.Ο.Ε. για την 81η τακτική Γ.Σ. του Κλάδου – Προτάσεις – Ψηφίσματα ( 11.30΄- 13.30΄) 3. Τοποθετήσεις εκπροσώπων συνδυασμών και μεμονωμένων υποψήφιων ( 13.30΄- 14.00΄) 4. Ψηφοφορία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής ( 16.00΄- 20.00΄),

 Η κατάθεση των ψηφοδελτίων για το Διοικητικό Συμβούλιο και για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ  από τους εκπροσώπους των συνδυασμών και τους μεμονωμένους υποψήφιους θα γίνει στο γραφείο του συλλόγου μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 21.00΄. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να συνοδεύονται από τις αιτήσεις των υποψηφίων.

 Επισημαίνεται ότι υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν μόνο τα μέλη του συλλόγου που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους. Υπενθυμίζουμε  ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού του συλλόγου, μέλη του μπορούν να είναι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν οργανικά, με απόσπαση ή προσωρινή τοποθέτηση σε σχολεία της Δ/νσης και των πρώην  Γραφείων Π.Ε. με έδρα την Πάτρα, μόνιμοι ή προσωρινοί αναπληρωτές. Για την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 θα χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια μιας (1) ημέρας για όλους τους συναδέλφους που είναι μέλη του συλλόγου μας, με την προϋπόθεση ότι θα πάρουν μέρος στις εργασίες της Γ.Σ. και στην ψηφοφορία.

 

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στο 2ο Δημ. Σχολείο Πάτρας ( Στρούμπειο ) Μαιζώνος 26, από 16.00΄ μέχρι 20.00΄

alt

Νέα - Ανακοινώσεις

 

alt

Αρ. Πρωτ: 955                                    Αθήνα 2/4/2012      

                                                           Προς

                                                           Τα μέλη των Συλλόγων

                                                          «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»,

                                                           «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»,

                                                           "Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ»,«Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»,

                                                          Παλαιού Φαλήρου, Σαλαμίνας,

                                                           «Α. ΜΟΣΧΙΔΗΣ», Αμαλιάδας

                                                            Κοιν:

                                                           1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

                                                           2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Απαντήσεις για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την περίοδο που οι εργαζόμενοι χρειάζονται όσο ποτέ τη συσπείρωση, την ομοψυχία και την ενότητα προκειμένου να απαντήσουν σε όλα τα απαράδεκτα μνημονιακά μέτρα που έχουν μετατρέψει τη ζωή τους σε κόλαση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, κομματικά υποκινούμενοι, θεωρούν πως είναι ώρα να «αλιεύσουν» σε θολά νερά, ψήφους.

Η πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση συλλόγων εκπαιδευτικών, με κοινό χαρακτηριστικό τους την παραταξιακή-κομματική τοποθέτηση των Προέδρων τους, μόνο ως ατυχής φάρσα μπορεί να εκληφθεί. Μια ανακοίνωση που αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις των συντακτών της, ποτέ δεν εστάλει στην καταγγελλόμενη Δ.Ο.Ε. παρά μόνο κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, αγνοώντας και τις στοιχειώδεις αρχές δεοντολογίας.

Στα ερωτήματα, όπως πότε αποφασίστηκαν όλα αυτά που αναφέρονται, σε ποιο τόπο, ποιοι συμμετείχαν, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων που έγιναν λίγες ημέρες πριν, μία μόνο απάντηση υπάρχει, σε συγκεκριμένα κομματικά γραφεία αφού υπηρετεί κομματικές και μόνο σκοπιμότητες.

Η παρουσίαση συρραφής αποσπασμάτων των θέσεων της Δ.Ο.Ε. και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που διατυπώνονται ξεπερνούν όχι απλά τα όρια της συνδικαλιστικής δεοντολογίας αλλά ακόμη και της συναδελφικότητας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση λοιδορεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του κλάδου(αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικού Συμβουλίου) και αφήνει να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να υποστηρίζονται οι θέσεις των παρατάξεων που μειοψήφησαν.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν προπαγάνδα άλλων εποχών, συρράπτουν τμήματα της απόφασης του κλάδου αποσιωπώντας ταυτόχρονα τα σημεία που δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της πλειοψηφίας. «ΟΧΙ στην αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων. Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση Ν.3848/2010, 4024/2011» (απόφαση ΔΟΕ αρ. πρωτ. 811/5-3-2012) και «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων» (απόφαση ΔΟΕ, αρ. πρωτ.909/22-3-2012). Άραγε, αυτή η θέση «βάζει πλάτη στην προώθηση της αξιολόγησης» ή υπάρχει πρόβλημα στην κατανόηση της νεοελληνικής γλώσσας από τους συντάκτες της ανακοίνωσης;

Υπενθυμίζουμε ότι πραγματικά ΕΜΕΙΣ, η καταγγελλόμενη πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε.,«βάλαμε πλάτη» τα τελευταία 30 χρόνια για να μη περάσει καμιά αξιολόγηση-χειραγώγηση κόντρα στις θέσεις του κλάδου και δηλώνουμε ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Τέλος, όσον αφορά τη «στάση (της πλειοψηφίας της Δ.Ο.Ε.) που ισοδυναμεί με ξεπούλημα, με προδοσία» δηλώνουμε ότι πάντα ήμασταν παρόντες στους αγώνες, τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του κλάδου, σε αντίθεση με τους συντάκτες της ανακοίνωσης που ποτέ δε σήκωσαν τις σημαίες και τα πανό της Δ.Ο.Ε. και προτιμούν τις συγκεντρώσεις της παράταξης και του κόμματός τους σε άλλες πλατείες και άλλους δρόμους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσουν στην άκρη τα μικροπαραταξιακά παιχνίδια. Μόνο με συσπείρωση, ενότητα και αγώνα υπάρχει ελπίδα να ανατραπούν τα βάρβαρα αντικοινωνικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

alt

Νέα - Ανακοινώσεις

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στον δάσκαλό μου το εύ ζην!"

Μέγας Αλεξανδρος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα195
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα195