Την τελευταία περίοδο γινόμαστε μάρτυρες της πιο σφοδρής αντιλαϊκής επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ δείχνει ότι η κρίση και το χρέος γίνονται το όχημα πάνω στο οποίο θα βαθύνει μια και καλή η εκμετάλλευση του λαού. 
Οι αναδιαρθρώσεις, όμως, στην εργασία απαιτούν και αναδιαρθρώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης ώστε η  νέα γενιά εργαζομένων να είναι πλήρως εναρμονισμένη με το νέο μοντέλο εργασίας. Ακριβώς για αυτό το λόγο ,όλο αυτό το τελευταίο διάστημα , η εκπαίδευση και το πανεπιστήμιο έχουν μπει στη δίνη των μεταρρυθμίσεων. Η προσπάθεια επιβολής  διδάκτρων σε φοιτητές της Αρχιτεκτονικής , η αναγνώριση των ΚΕΣ, οι απολύσεις εκπαιδευτικών, όπως οι διδάσκοντες  με σύμβαση 407/80, η νέα εγκύκλιος για την περικοπή των συγγραμμάτων και η υποχρηματοδότηση συνολικά , έρχονται να συμπληρωθούν από το νέο πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου. 
Οι φοιτητικοί σύλλογοι και το σύνολο της πανεκπαιδευτικής κοινότητας στο δρόμο της αντίστασης και των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος , καλούνται να βγουν σε ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης με το υπουργείο Παιδείας. Η στάση όμως της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση που ξεπροβάλλει είναι μια: καταστολή και πειθάρχηση. Από την καταστολή των κινητοποιήσεων, όπως στην απεργία της 23ης Φλεβάρη, την κήρυξη των περισσοτέρων απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, τη συντονισμένη προπαγάνδα απέναντι στο άσυλο μέχρι τις πειθαρχικές διώξεις απέναντι σε μέλη φοιτητικών συλλόγων. 
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα της καθημερινής και οι διαστάσεις που πήρε στα ΜΜΕ δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων που δίνουν οι φοιτητές και ιδιαίτερα σε ένα τμήμα που ήταν πρωτοπόρο στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Οι πειθαρχικές ποινές που δόθηκαν σε 2 μέλη του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Πατρών, με την πλήρη συναίνεση των πρυτανικών αρχών, πρέπει να βρει την κατακραυγή από όλη την υπόλοιπη κοινωνία και τους φορείς των εργαζομένων. Οι φοιτητές αυτοί διώκονται με τη δικαιολογία ότι παρεμπόδισαν τη συνεδρίαση της συνέλευσης του Τμήματος να αποφασίσει για την αλλαγή του προγράμματος σπουδών, στα τέλη Ιούλη , επειδή δε δέχτηκαν να αποφασιστεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους φοιτητές του τμήματος εν απουσία των φοιτητών λόγω διακοπών, όντας οι ίδιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι από το φοιτητικό σύλλογο, να μεταφέρουν τις αποφάσεις του. 
Η δυνατότητα του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος να υπερασπίζεται τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων με τις πρακτικές που επιλέγει να υιοθετήσει είναι αναφαίρετο δικαίωμα και κατάκτηση,  χρόνια τώρα, των αγώνων που έχουν δοθεί. Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που το Ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και βάλλεται πανταχόθεν, οι φορείς του να προσπαθούν να λύσουν τις διαφωνίες τους με πειθαρχικά συμβούλια, που παραπέμπουν σε δικτατορικά καθεστώτα. 
Ομόφωνα, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ θεωρεί ότι πρέπει να πάψουν τώρα οι διώξεις εναντίον των φοιτητών και να αποσυρθούν οι διώξεις που έχουν δοθεί.

Νέα - Ανακοινώσεις

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στον δάσκαλό μου το εύ ζην!"

Μέγας Αλεξανδρος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα145
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα2854