alt

Αρ. Πρωτ: 955                                    Αθήνα 2/4/2012      

                                                           Προς

                                                           Τα μέλη των Συλλόγων

                                                          «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»,

                                                           «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»,

                                                           "Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ»,«Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»,

                                                          Παλαιού Φαλήρου, Σαλαμίνας,

                                                           «Α. ΜΟΣΧΙΔΗΣ», Αμαλιάδας

                                                            Κοιν:

                                                           1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

                                                           2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Απαντήσεις για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την περίοδο που οι εργαζόμενοι χρειάζονται όσο ποτέ τη συσπείρωση, την ομοψυχία και την ενότητα προκειμένου να απαντήσουν σε όλα τα απαράδεκτα μνημονιακά μέτρα που έχουν μετατρέψει τη ζωή τους σε κόλαση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, κομματικά υποκινούμενοι, θεωρούν πως είναι ώρα να «αλιεύσουν» σε θολά νερά, ψήφους.

Η πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση συλλόγων εκπαιδευτικών, με κοινό χαρακτηριστικό τους την παραταξιακή-κομματική τοποθέτηση των Προέδρων τους, μόνο ως ατυχής φάρσα μπορεί να εκληφθεί. Μια ανακοίνωση που αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις των συντακτών της, ποτέ δεν εστάλει στην καταγγελλόμενη Δ.Ο.Ε. παρά μόνο κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, αγνοώντας και τις στοιχειώδεις αρχές δεοντολογίας.

Στα ερωτήματα, όπως πότε αποφασίστηκαν όλα αυτά που αναφέρονται, σε ποιο τόπο, ποιοι συμμετείχαν, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών Συλλόγων που έγιναν λίγες ημέρες πριν, μία μόνο απάντηση υπάρχει, σε συγκεκριμένα κομματικά γραφεία αφού υπηρετεί κομματικές και μόνο σκοπιμότητες.

Η παρουσίαση συρραφής αποσπασμάτων των θέσεων της Δ.Ο.Ε. και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που διατυπώνονται ξεπερνούν όχι απλά τα όρια της συνδικαλιστικής δεοντολογίας αλλά ακόμη και της συναδελφικότητας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση λοιδορεί τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του κλάδου(αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικού Συμβουλίου) και αφήνει να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να υποστηρίζονται οι θέσεις των παρατάξεων που μειοψήφησαν.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους που θυμίζουν προπαγάνδα άλλων εποχών, συρράπτουν τμήματα της απόφασης του κλάδου αποσιωπώντας ταυτόχρονα τα σημεία που δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της πλειοψηφίας. «ΟΧΙ στην αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων. Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση Ν.3848/2010, 4024/2011» (απόφαση ΔΟΕ αρ. πρωτ. 811/5-3-2012) και «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όπως και στο παρελθόν πράξαμε, θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων» (απόφαση ΔΟΕ, αρ. πρωτ.909/22-3-2012). Άραγε, αυτή η θέση «βάζει πλάτη στην προώθηση της αξιολόγησης» ή υπάρχει πρόβλημα στην κατανόηση της νεοελληνικής γλώσσας από τους συντάκτες της ανακοίνωσης;

Υπενθυμίζουμε ότι πραγματικά ΕΜΕΙΣ, η καταγγελλόμενη πλειοψηφία της Δ.Ο.Ε.,«βάλαμε πλάτη» τα τελευταία 30 χρόνια για να μη περάσει καμιά αξιολόγηση-χειραγώγηση κόντρα στις θέσεις του κλάδου και δηλώνουμε ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Τέλος, όσον αφορά τη «στάση (της πλειοψηφίας της Δ.Ο.Ε.) που ισοδυναμεί με ξεπούλημα, με προδοσία» δηλώνουμε ότι πάντα ήμασταν παρόντες στους αγώνες, τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του κλάδου, σε αντίθεση με τους συντάκτες της ανακοίνωσης που ποτέ δε σήκωσαν τις σημαίες και τα πανό της Δ.Ο.Ε. και προτιμούν τις συγκεντρώσεις της παράταξης και του κόμματός τους σε άλλες πλατείες και άλλους δρόμους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους συναδέλφους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να αφήσουν στην άκρη τα μικροπαραταξιακά παιχνίδια. Μόνο με συσπείρωση, ενότητα και αγώνα υπάρχει ελπίδα να ανατραπούν τα βάρβαρα αντικοινωνικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

alt

Νέα - Ανακοινώσεις

alt

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

 

Διαπίστωσή μας είναι πως δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών (Ρέππας, Διαμαντοπούλου κ.λπ.) δημιουργούν εύλογη ανησυχία για απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης. Δηλώσεις τέτοιου είδους υπονομεύουν τη διαδικασία και της προσδίδουν τιμωρητικά χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

 Με βασικό άξονα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υγειονομική φροντίδα η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε Στάση Εργασίας και κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας την Πέμπτη 29 Μάρτη 2012.

alt

Στην Πάτρα το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΧΑΪΑΣ, στα πλαίσια της Στάσης Εργασίας, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μάρτη 2012 στις 12:00 το μεσημέρι, στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ (Παπαφλέσσα και Σολωμού).    

 

Αναλυτικά στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ τονίζεται:

Περισσότερα...

Νέα - Ανακοινώσεις

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας ενηνερώνει τα Σωματεία-μέλη του ότι την Πέμπτη 22/3/12, θα επισκεφθεί την Πάτρα κλιμακίο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της.
Το κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε χώρους δουλειάς. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Νομαρχιακή Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (αίθουσα του Ισογείου) στην οποία ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να παραβρεθούν όλα τα Σωματεία-Μέλη (Διοικητικά Συμβούλια - Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - αλλά και όποιος εργαζόμενος επιθυμεί και μπορεί.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ είναι το ακόλουθο:
- 08:30 πμ  Επίσκεψη στην EKAB.
- 09:30 πμ  Επίσκεψη στην Αιρετή Περιφέρεια.
- 11:00 πμ  Συνάντηση με Πολιτικό Προσωπικό Ελληνικής Αστυνομίας (Κτίριο Ερμού).
- 12:15  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (Εργ. Κέντρο).
- 12:30  ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΜΕΛΩΝ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ (Εργ. Κέντρο).

alt

Νέα - Δελτία Τύπου

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Η αποστολή του Δασκάλου είναι να φτιάξει ανθρώπους, μα, για να φτιάξουμε ανθρώπους, πρέπει πρώτα μεις να γίνουμε άνθρωποι. Δεν μπορούμε να μείνουμε έξω από τους αγώνες του λαού, να μην κάνουμε - δήθεν -πολιτική. Γιατί τότε κάνουμε πολιτική αντίθετη από τα συμφέροντα του λαού. Εμείς θα φτιάσουμε ανθρώπους συνειδητούς και ελεύθερους!"

Ρόζα Ιμβριώτη


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα287
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα4169