ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΑΤΡΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Πλατεία Γεωργίου  Α΄  50  Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνα : 2610 275668    2610 274020     FAX :  2610 274014
http://www.sdnp.gr            Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αριθ. πρωτ.  15                                                                          
Πάτρα,  31-8-2009 Προς :Τα μέλη του συλλόγου μας
                                                                                                                                                              
Θέμα : Σοβαρά  προβλήματα  στα σχολεία της Αχαΐας
 
Συνάδελφοι

   Με σοβαρά προβλήματα, χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκινάει φέτος η νέα σχολική χρονιά για τα σχολεία του νομού. Ο δ/ ντής εκπαίδευσης, υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας, απορρίπτει κάθε πρόταση δ/ντών σχολείων, συλλόγων διδασκόντων, συλλόγων γονέων, ακόμα και των σχολικών συμβούλων – όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι – περικόπτει θέσεις εκπαιδευτικών, κάνοντας προβληματικό το παιδαγωγικό έργο και απαξιώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση.
 Έτσι:
·    Πολλές τάξεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν με 25  μαθητές . Σ’ αυτές τις συνθήκες μόνο προβληματική φύλαξη θα γίνεται και με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Το ένα πάνω στο άλλο! Πρώτη η διοίκηση μεριμνά για την πιστή τήρηση των οδηγιών  για τη γρίπη!!!
·    Οι νηπιαγωγοί θα υποφέρουν, χωρίς διάλειμμα, σε συνθήκες φύλαξης. Κατάσταση για ηρεμιστικά.
·    Η ενισχυτική διδασκαλία σχεδόν καταργείται για εξοικονόμηση πιστώσεων .Τα παιδιά με μαθησιακές ελλείψεις είναι καταδικασμένα.
·    Η αντισταθμιστική αγωγή γίνεται όνειρο. Μεταναστόπουλα, τσιγγανόπαιδες και παιδιά από φτωχό μαθησιακό περιβάλλον πετιούνται στον Καιάδα…
·    Το ολοήμερο εκφυλίζεται  με ένα δάσκαλο ακόμα και για 50 μαθητές και χωρίς ειδικότητες τη μισή χρονιά. Οι γονείς απογοητεύονται.
·    Τάξεις συγχωνεύονται, σχολεία πάνε για κατάργηση, όπως το 66ο και το 57ο, και σχολεία υποβιβάζονται. Καμιά ευαισθησία για τον αντισταθμιστικό ρόλο του σχολείου, κανένας προγραμματισμός δεν υπάρχει, όπως διαπιστώνουν αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ, κανένας συντονισμός και συνεργασία, μόνο η εξουσία του ενός.
·    Αυταρχικά παίρνονται αποφάσεις, η δε καθυστέρηση στις αποσπάσεις οδήγησε στην κατάσταση να μη γνωρίζουν ακόμη τα σχολεία πώς θα λειτουργήσουν και πολλοί δάσκαλοι πού θα διδάξουν.
·    Οι σχολικοί σύμβουλοι παραγκωνίζονται από τα ΠΕΚ – ορίζονται ημέτεροι – και οι προτάσεις τους για ενισχυτική αγνοούνται. Κι αυτοί στο περιθώριο.


   Ο Σύλλογος διατύπωσε στις συναντήσεις με το Δ/ντή Εκπαίδευσης τις αντιρρήσεις του για όλα αυτά και τις θέσεις του, αλλά σε τίποτα δεν εισακούστηκε. Για μια σωστή εκπαίδευση προτείνουμε:
* Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα με ανώτατο όριο 20 μαθητές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
* Να λειτουργήσει η ενισχυτική διδασκαλία όπου προτείνουν οι σύλλογοι διδασκόντων και οι σχολικοί σύμβουλοι.
* Να διατεθεί ένας πρόσθετος δάσκαλος σε κάθε σχολικό κέντρο της περιφέρειας.
* Να ξεκινήσει το ολοήμερο με τον απαιτούμενο αριθμό δασκάλων και ειδικοτήτων.
* Να λειτουργήσει το 66ο και πάλι 6/θέσιο όπως μέχρι τώρα
*Το  57ο με βάση τις ιδιαιτερότητές του να λειτουργήσει ως Διαπολιτισμικό Σχολείο, όπως προγραμμάτιζε και υποσχόταν η διοίκηση.
   Αυτά είναι τα ελάχιστα για μια στοιχειωδώς παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων, είναι τα αυτονόητα που όμως απορρίπτονται.

 Ο Σύλλογος θα αγωνιστεί για να δεχτεί η διοίκηση αυτές τις προτάσεις. Το ΔΣ:
Ø    Θα ενημερώσει με κάθε τρόπο όλους τους συναδέλφους.
Ø    Θα ενημερώσει τους γονείς και την κοινωνία και από τα ΜΜΕ.
Ø    Θα κάνει και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νομού και θα καταθέσει προτάσεις.
Ø    Θα ζητήσει συνάντηση και με τον Περιφερειακό Δ/ντή όπου θα θέσει τα προβλήματα.
Ø    Θα καλέσει σε συνάντηση αλληλοενημέρωσης τους δ/ντές των σχολείων.
Ø    Θα κάνει ειδική συνάντηση με τις νηπιαγωγούς για την πολύ οξυμμένη κατάσταση στα νηπιαγωγεία.
Ø    Θα κάνει ξεχωριστές επισκέψεις στα Ειδικά Σχολεία που κι εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
Ø    Θα επιδιώξει συσκέψεις με φορείς των γονέων για τα προβλήματα και ιδιαίτερα για το 66ο και το 57ο.
Ø    Θα ενημερώσει τη ΔΟΕ για την κατάσταση στο νομό.
Ø    Σε συντονισμό με τη ΔΟΕ θα προτείνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ø    Θα συνεχίσει πολύμορφο αγώνα για σωστή εκπαίδευση στα σχολεία μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρούσουμε την επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση.                                                          Για το  ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας


    Σκεπετάρης Ηλίας                                                                Βάης  Πέτρος
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Πλατεία Γεωργίου  Α΄  50  Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνα : 2610 275668    2610 274020    
 FAX :  2610 274014
http://www.sdnp.gr         Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΠΡΟΣ : Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
 
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την κλήση Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων από τον Περιφερειακό Δ/ντη Α΄&Β΄/μιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας μετά το τέλος του διδακτικού έτους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αντιτίθεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντη Α΄& Β΄/μιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας να καλέσει σε ατομικές συναντήσεις - «ραντεβού», τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.
Θεωρούμε την απόφαση αυτή απαράδεκτη αφού:

·    Τα προβλήματα των Σχολείων δεν λύνονται με δημόσιες σχέσεις. Τα κενά στα Σχολεία της Αχαΐας δεν πρόκειται να καλυφθούν με συζητήσεις αλλά με διορισμούς εκπ/κών. Αλλά το σχολικό έτος 2009-10 κανένας εκπαιδευτικός, καμίας ειδικότητας δεν προβλέπεται να διοριστεί στο ΠΥΣΠΕ Αχαΐας. 
·    Καμία λύση δεν πρόκειται να δοθεί από τις συναντήσεις αυτές.  Η Διοίκηση είχε όλο το χρόνο να ενδιαφερθεί, να ενημερωθεί και να δώσει λύσεις. Δεν το έκανε. Δεν θα το κάνει το μεσοκαλόκαιρο.
·    Η υποβάθμιση της Παιδείας  από την Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζεται με κοινωνικά «ραντεβού» και δημόσιες σχέσεις αλλά με διορισμούς εκπ/κων , έγκαιρες παρεμβάσεις, σωστό προγραμματισμό και χρηματοδότηση. Τι νόημα έχει η καταγραφή, για μια ακόμα φορά, των προβλημάτων όταν οι αποφάσεις είναι ειλημμένες;
·    Ποια επιπλέον ενημέρωση θα προκύψει από τις συναντήσεις αυτές, ποιο πρόβλημα θα αναδειχθεί , που δεν είναι ήδη γνωστό στη Δ/νση Π.Ε. μέσα από τις αναφορές των Διευθυντών των Σχολείων, τους πίνακες προγραμματισμού και τα άλλα έγγραφα λήξης του σχολικού  έτους, το πρόγραμμα «Φάρος», στη συνεχή ενημέρωση του οποίου τόσο επιμένει η Περιφερειακή Δ/νση,  την απευθείας επικοινωνία με τους προϊσταμένους των Γραφείων Π.Ε.; Η Διοίκηση γνωρίζει τα προβλήματα, γιατί δεν τα έλυσε, γιατί δε διέθεσε τα απαιτούμενα κονδύλια; Ας το κάνει, λοιπόν τώρα.  
·    Η πιθανολογούμενη προαιρετικότητα της κλήσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι αφού απλά θα διαχωρίσει του συναδέλφους Δ/ντές σε «καλούς» και «αδιάφορους» (ή σε νομιμόφρονες και αντιδρώντες).  
·    Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί τον  Περιφερειακό Δ/ντη Α΄&Β΄/μιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας να ανακαλέσει άμεσα τη παραπάνω κλήση του προς τους Δ/ντές των Σχολείων και στηρίζει τους συναδέλφους Δ/ντες που δεν θα πάρουν μέρος στην άσκοπη, αναποτελεσματική και αντιδεοντολογική διαδικασία. Την ίδια απόφαση έχει πάρει και η ΔΟΕ, που στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους Διευθυντές, τονίζοντας ότι ο κ. Περιφερειακός όφειλε να καλέσει τους Διευθυντές κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

Πάτρα 25/06/2009
Για το ΔΣ

          Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπετάρης Ηλίας                                                             Βάης Πέτρος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΑΤΡΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Πλατεία Γεωργίου  Α΄  50  Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνα : 2610 275668    2610 274020    
 FAX :  2610 274014
http://www.sdnp.gr         Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πάτρα  17 Ιουνίου 2009        

Αρ. Πρωτ: 3

ΠΡΟΣ : Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
ΘΕΜΑ :  Εκπτωτική Κάρτα Εισόδου στις Παραστάσεις του 28ου Φεστιβάλ Πάτρας 2009-Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με το 28ο Φεστιβάλ Πάτρας 2009-Θεσμός Αρχαίου Δράματος  προχώρησε στην έκδοση εκπτωτικής κάρτας εισόδου στις παραστάσεις του.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να αποκτήσουν την παραπάνω κάρτα , χρειάζεται να προσκομίσουν μια φωτογραφία τους ,τύπου ταυτότητας , στα γραφεία του Συλλόγου, όπου  και θα προμηθεύονται άμεσα την κάρτα.
Για την διευκόλυνση όλων μας ,οι φωτογραφίες μπορούν να συγκεντρωθούν από ένα συνάδελφο – εκπρόσωπο κάθε  συλλόγου διδασκόντων.
Τα γραφεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά :

 
Ημέρες    Ώρες       
Πέμπτη 18 Ιουνίου    6-9 μμ       
Παρασκευή 19 Ιουνίου    6-9μμ       
Δευτέρα 22  Ιουνίου    6-8μμ       
Τρίτη 23 Ιουνίου    6-8μμ    

Για οποιοδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το πρόεδρο του συλλόγου, Ηλία Σκεπετάρη,: κιν. 6979807178

                                                       Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπετάρης Ηλίας                                                             Βάης Πέτρος

Πάτρα  16 Ιουνίου 2009        

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΑΤΡΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Πλατεία Γεωργίου  Α΄  50  Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνα : 2610 275668    2610 274020     FAX :  2610 274014
http://www.sdnp.gr           
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αρ. Πρωτ.  1
ΠΡΟΣ : Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας
ΘΕΜΑ 1ο ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 3ης Ιουνίου 2009, συγκροτήθηκε σε σώμα στην δεύτερη συνεδρίαση του, σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2009.
 Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και της ψηφοφορίας, το διοικητικό συμβούλιο, συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Σκεπετάρης Ηλίας  
Τηλ. οικίας 2610 274762 σχολ. 2610 322.712 κιν.6979807178       
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ    Αγραπίδης  Αντώνιος     
Τηλ. σχολ. 2610 221.075 κιν. 6977381312    
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Βάης Πέτρος 
   Κιν : 6978055052       
ΤΑΜΙΑΣ    Χάιδος Κώστας  
 Τηλ. οικίας 2610625.190, σχολ. 2610 275.494 κιν.6978880594       
 ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Ανδρέας Φίλιας 
   Τηλ. οικίας 2610 526.098  σχολ. 2610 271.857 Κιν.6973308038       
ΜΕΛΟΣ     Μουλίνου Άννα  
 Τηλ. οικίας 2610 312917  κιν.6945798855- 6932987153       
ΜΕΛΟΣ    Μπαγιώργος Ανδρέας  
 Κιν. 6977419960 Σχολ. 2610-670322       
ΜΕΛΟΣ    Σταυρογιαννόπουλος Αναστάσιος   
 Τηλ. οικίας 2610455.580 Σχολ 2610 424821 κιν. 6944126532       
ΜΕΛΟΣ    Κυπραίος Μανώλης     Τηλ. Οικίας : 2610436865    

                                                       Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σκεπετάρης Ηλίας                                                              Βάης Πέτρος

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Μόνον άτομο με ψηλά σηκωμένο το κεφάλι μπορεί ν’ αναθρέψει ατομικότητες με κεφάλια υψωμένα προς το φως και την αλήθεια, ατομικότητες με υπερηφάνεια και αυτοκυριαρχία."

Δελμούζος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα180
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3436