Συνάντηση  του Συλλόγου με τον Αντινομάρχη Παιδείας για την κατάσταση των Σχολείων.

   Το ΔΣ γνωρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια  το Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης του Νομού μας δεν υλοποιείται ικανοποιητικά εξαιτίας των μικρών κονδυλίων που διατίθενται από το Υπουργείο και αντικρίζοντας  μετά από επισκέψεις σε Σχολικές Μονάδες  την απαράδεκτη κατάσταση, από κτιριακή άποψη, που επικρατεί, ιδιαίτερα σε πολλά Νηπιαγωγεία, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση για το ζήτημα αυτό με τον αρμόδιο Αντινομάρχη Παιδείας.
   Στη συνάντηση αυτή θα εκθέσουμε την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια κτίρια και  στα «ιδιωτικά Νηπιαγωγεία-μαγαζιά» και   Θα ζητήσουμε τη συμβολή του στον άμεσο προγραμματισμό για την ανατροπή αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης, τη γρήγορη ανοικοδόμηση σχολείων όπου έχουν δεσμευτεί ήδη οι χώροι, την αγορά κατάλληλων κτιρίων ή τη γρήγορη μελέτη και καθορισμό χρονοδιαγράμματος ανέγερσης νέων διδακτηρίων όπου αυτό είναι αναγκαίο και με τις προδιαγραφές των σημερινών αναγκών του γενικευμένου πρωινού και ολοήμερου σχολείου.
Οι  συνάδελφοι μπορούν να πλαισιώσουν το ΔΣ, να παραβρεθούν σ’ αυτή τη δράση του Συλλόγου – ιδιαίτερα οι Νηπιαγωγοί των προβληματικών νηπιαγωγείων – να ακουστεί η φωνή μας για καλύτερο Σχολείο, να εκθέσουμε ζωντανά την εικόνα που βιώνουμε καθημερινά.

Τετάρτη 25-11-2009 στη Νομαρχία Αχαϊας, ώρα 1 το μεσημέρι  
           (οδός Πανεπιστημίου, μετά τη διασταύρωση για Συχαινά)
Το ΔΣ προγραμματίζει, για το θέμα αυτό, συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής  Παιδείας και παράσταση στο Διευθυντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση του ΔΣ με τον Αντινομάρχη Παιδείας αναβάλλεται για την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 , στις 1μμ

      

Αθήνα 15/11/2009

 

                                                                                               ΠΡΟΣ : Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

με αφορμή τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, στις 12-11-2009

 

Το ΔΣ της ΔΟΕ, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του και με αφορμή τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου στη συνέντευξη τύπου της 12ης/11/2009, ανακοινώνει τα εξής:

Περισσότερα...

  Ενημερωτικό Δελτίο  4

Θέματα που κοινοποιούνται :
1.    Τροποποίηση Καταστατικού του Συλλόγου μας
2.    Συνάντηση με το ΠΥΣΠΕ  για την οργανικότητα και τα όρια των Σχολείων
3.    Συνδρομή Συνδικαλιστικού έτους 2009-2010
4.    Συνδρομές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων για το Διδασκαλικό και το Επιστημονικό Βήμα
5.    Ταυτότητα εκπαιδευτικού
6.    Συνέδριο ΔΟΕ στο Βερολίνο
7.    Λειτουργία Γραφείου
 

1. Τροποποίηση Καταστατικού

 Ο Σύλλογός μας οφείλει αυτή τη σχολική χρονιά να προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού για να μπορεί να καλύψει όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην Α/βάθμια Εκπαίδευση και να λύσει προβλήματα που το ισχύον καταστατικό δε μπορεί να αντιμετωπίσει.
   Το ΔΣ αποφάσισε να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, ,  που θα  συγκεντρώσει, θα  οργανώσει και στο βαθμό του δυνατού να προτείνει κοινό πλαίσιο θέσεων αναμόρφωσης του καταστατικού.
  Προτάσεις θα μπορούν να υποβάλλονται στην επιτροπή και από οποιαδήποτε συνάδελφο επιθυμεί μέσω του email ή του FAX του συλλόγου.
   Μετά απ’ αυτή τη διαδικασία το ΔΣ θα εργαστεί για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε να ψηφιστεί το νέο καταστατικό από την αναγκαία πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου μας, μέσα σ’ αυτή τη συνδικαλιστική χρονιά και οπωσδήποτε πριν από τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου.
   Παρακαλούμε τις παρατάξεις, μέχρι την Πέμπτη 19-11-2009, να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους

2.    Συνάντηση με το ΠΥΣΠΕ  για την οργανικότητα και τα όρια των Σχολείων

   Το ΔΣ πήρε μέρος σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Πέμπτη, 12-11-2009, με σκοπό την ενημέρωση για τις προτάσεις των προϊσταμένων για τις προαγωγές και υποβιβασμούς Σχολείων.
   Αφού ακούσαμε τις συγκεκριμένες προτάσεις των προισταμένων, θέσαμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις και θέσεις:
•    Η εκτίμηση για τη μείωση της οργανικότητας ενός σχολείου πρέπει να είναι προσεκτική και να παίρνει υπόψη τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής για τα επόμενα χρόνια.
•    Είναι απαραίτητη η μελέτη των ορίων ευθύνης των Σχολείων έτσι που να προβλέπεται η βιωσιμότητα και η ισότιμη ανάπτυξη και λειτουργία του κάθε Σχολείου.
-    Στο σημείο αυτό το ΔΣ έθεσε το ζήτημα της καταστρατήγησης  των ορίων των σχολείων κατά τις εγγραφές των μαθητών .
-    Αφού περιγράψαμε την εικόνα που έχουμε σχηματίσει ως ΔΣ , με  τα προβλήματα που δημιουργούντα στη συγκρότηση των τμημάτων από την καταστρατήγηση των ορίων, προτείναμε:
•    Να γίνει αναπροσαρμογή των ορίων των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη, ομαλή και ισότιμη λειτουργία των Σχολείων
•    Τα όρια αυτά θα τηρούνται υποχρεωτικά από κάθε σχολείο και δε θα επιτρέπεται η παραβίασή τους.
•    Το κάθε Γραφείο θα ελέγχει τα στοιχεία των Σχολείων και τις διαφορές από τον αριθμό των αρχικών εγγραφών και τον αριθμό των μαθητών που λειτουργεί μια τάξη.
•    Για κάθε προτεινόμενη αλλαγή ενημερώνεται το ΠΥΣΠΕ και αιτιολογεί την απόφαση, με την οποία θα πρέπει να συμφωνούν τα εμπλεκόμενα Σχολεία.
-    Ακόμη το ΔΣ ζήτησε από τους προϊσταμένους να πιέσουν, στο βαθμό που από τη θέση τους μπορούν, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το χτίσιμο νέων Σχολείων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, σε περιπτώσεις που υπάρχουν δεσμευμένοι χώροι και υπάρχει προγραμματισμός ο οποίος καθυστερεί στα γρανάζια της γνωστής γραφειοκρατίας.
Το ΔΣ θα συνεχίσει και με άλλες δράσεις, για  να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση που  επικρατεί στα Σχολεία.


3: Συνδρομή συνδικαλιστικού έτους  2009 - 2010
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι η συνδρομή των συναδέλφων για τη συνδικαλιστική χρονιά 2009-10 θα εισπραχθεί με το δώρο των Χριστουγέννων.
Η συνδρομή παραμένει στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.Συγκεκριμένα η  συνδρομή κατά μέλος, είναι 45,00 ευρώ συνολικά. Από αυτά τα χρήματα τα ¾ πρέπει να αποδοθούν στη Δ.Ο.Ε., ενώ το ¼ παραμένει στο Σύλλογο (34,00 ευρώ στη Δ.Ο.Ε. και 11,00 ευρώ στο Σύλλογο).
   
     
Η παρακράτηση της συνδρομής  αφορά τους συναδέλφους που μισθοδοτούνται από τη Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών και από τη Δ.Ο.Υ. Κάτω Αχαΐας.  Οι συνάδελφοι που υπηρετούν  με απόσπαση και ανήκουν οργανικά στα Γραφεία του Αιγίου,  των Καλαβρύτων  ή  στα Γραφεία  άλλων νομών  δε μισθοδοτούνται από τις παραπάνω Δ.Ο.Υ. και δεν μπορεί να  γίνει παρακράτηση. Κατά συνέπεια  πρέπει οι ίδιοι να φροντίσουν για την καταβολή της συνδρομής τους μέχρι 17-12-2009 το αργότερο. Επίσης σκόπιμο είναι να επικοινωνήσουν άμεσα με τον εκκαθαριστή τους, να του γνωστοποιήσουν ότι υπηρετούν στην περιοχή μας και να του ζητήσουν να μην τους παρακρατήσει συνδρομή για το σύλλογο της περιοχής που ανήκουν οργανικά.
    Επιμένουμε στο θέμα αυτό επειδή κάθε χρόνο αρκετοί συνάδελφοι που υπηρετούν  με απόσπαση πιστεύουν ότι έχει κρατηθεί η συνδρομή τους  και όταν προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές του συλλόγου μας, διαπιστώνουν ότι δεν είναι γραμμένοι στις εκλογικές καταστάσεις, αναγκάζονται να πληρώσουν για να εγγραφούν στο σύλλογο και για να ψηφίσουν, δυσανασχετούν και καταλογίζουν ευθύνες στα μέλη του Δ.Σ., ενώ οι ίδιοι  δεν έχουν  φροντίσει  για την έγκαιρη καταβολή της συνδρομής.


4 ο  : Συνδρομές Δημ. Σχολείων και Νηπ/γείων για το
                      Διδασκαλικό και το Επιστημονικό Βήμα
 
Προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του συλλόγου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας κάθε σχολική μονάδα  καταβάλλει ετήσια συνδρομή για το Διδασκαλικό και το Επιστημονικό Βήμα. Για το ποσό της συνδρομής κάθε σχολείου   εκδίδεται απόδειξη του συλλόγου και το ποσό  χρεώνεται στο ταμείο της σχολικής επιτροπής. Όλα τα χρήματα  που συγκεντρώνονται από τις συνδρομές αυτές  παραμένουν στο ταμείο του συλλόγου.
Το ποσό της συνδρομής για το έτος 2010 καθορίστηκε ως εξής: 
Νηπιαγωγεία και 1/θ  - 3/θ Δημοτικά Σχολεία     20 €
4/θ  - και πάνω    Δημοτικά Σχολεία                    30 €
    Παρακαλούνται οι συνάδελφοι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημ. Σχολείων και των Νηπιαγωγείων  να  φροντίσουν για την καταβολή της συνδρομής του σχολείου τους για το οικ. έτος 2010.


5. TAYTOTHTA EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Συνάδελφοι,
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ μέλους της ΔΟΕ (2009-2011) χορηγείται από τα Δ.Σ. των κατά τόπους Συλλόγων μόνο σε μέλη οικονομικά τακτοποιημένα για το 2009-2010 και ισχύει  μέχρι 30/06/2011.(δηλαδή για την επόμενη συνδικαλιστική διετία της ΔΟΕ)
Στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του τοπικού  Συλλόγου, πρέπει απαραιτήτως να επικολληθεί φωτογραφία του δικαιούχου, και να υπογραφεί από τον προϊστάμενο του αντίστοιχου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα στοιχεία του δικαιούχου συμπληρώνονται με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες, όπως στις νέες αστυνομικές ταυτότητες (π.χ. όνομα: Δημήτριος, name: Dimitrios).
Ημερομηνία στην πίσω όψη αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης, η ισχύς της για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι έως 30/06/2011, για τους αναπληρωτές έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους (31/8/10).
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ έχει εκδοθεί, για να ισχύει για κάθε νόμιμη χρήση, προκειμένου να αποδεικνύει την εκπαιδευτική ιδιότητα του κατόχου της και να γίνεται δεκτή από τα Μουσεία, τους Αρχαιολογικούς Χώρους, τα Θέατρα, τους Κινηματογράφους, τους Εκδοτικούς Οίκους τις Μουσικές Σκηνές και οπουδήποτε αλλού.
Στα Θέατρα και τους Κινηματογράφους (που την δέχονται) η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ισχύει για 2 άτομα.
Για τη χρησιμοποίηση της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν μαζί τους και την Αστυνομική τους Ταυτότητα.
Η αναγραφή των στοιχείων  με λατινικούς χαρακτήρες εξυπηρετεί τη δυνατότητα χρήσης της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ και εκτός Ελλάδας, όπου προβλέπεται  ιδιαίτερη αντιμετώπιση των Εκπαιδευτικών (π.χ. Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι).


Για την απόκτηση ταυτότητας του εκπαιδευτικού, για τους μόνιμους και αναπληρωτές, όσους δηλαδή είναι σήμερα μέλη του Συλλόγου, το ΔΣ επέλεξε την εξής  διαδικασία:

1. Αποστολή στα σχολεία των ταυτοτήτων ,υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου με λεπτομερείς  οδηγίες για τη συμπλήρωση.
2. Επικόλληση  (όχι με συρραπτικό) της  φωτογραφία και αναγραφή των  στοιχείων του εκπαιδευτικού και με λατινικούς χαρακτήρες.
3. Ένας εκπαιδευτικός φέρνει το απόγευμα (7-9) τις ταυτότητες στο Σύλλογο για να σφραγιστεί η φωτογραφία.
4. Τέλος ο διευθυντής  πηγαίνει τις ταυτότητες στο γραφείο για υπογραφή από τον προϊστάμενο.


6. 24Ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο "ΔΟΕ –ΠΟΕΔ στη Γερμανία

   "Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) αφού έλαβαν υπ' όψη τους την πρόταση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. του εξωτερικού, που έγινε απόφαση της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου, για διοργάνωση συνεδρίου στη Γερμανία, με θέμα την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση του εξωτερικού αποφάσισαν:
την πραγματοποίηση του 24ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου στις 7 και 8 του Απρίλη 2010, στο Βερολίνο της Γερμανίας, με θέμα:
«Εκπαίδευση Ελληνοπαίδων Εξωτερικού. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση»
   Με απόφαση του ΔΣ, ο Σύλλογός μας θa εκπροσωπηθεί με δύο συνέδρους (ένα μέλος του ΔΣ και ένας μέλος του Συλλόγου μας)
   Η συμμετοχή Θα πρέπει να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και όφελος για την παιδαγωγική επιστήμη και την εκπαίδευση, γι’ αυτό το ΔΣ θέτει ως υποχρέωση του κάθε συνέδρου-εκπροσώπου του Συλλόγου μας, με την επιστροφή του από το συνέδριο, να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του ΔΣ, να κάνει ενημέρωση για τις εργασίες και τα πορίσματα του συνεδρίου και να καταθέσει ανάλογη ενημερωτική έκθεση και αντίγραφο της παρέμβασής του (σε ηλεκτρονική μορφή), εφόσον γίνει παρέμβαση. Το υλικό αυτό το ΔΣ θα το κοινοποιήσει σε όλους τους συναδέλφους με  Ενημερωτικό Δελτίο.
   Καλούμε τους  συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν να ενημερώσουν τα μέλη του ΔΣ.

   Καταληκτική ημερομηνία  η Πέμπτη 19-11-2009, ώρα 2 μμ,
Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον περισσoτέρων του ενός, θα γίνει  κλήρωση στα γραφεία του συλλόγου μας  την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου   στις 6:00 μμ.
Στην κλήρωση μπορούν να παραβρεθούν  και οι ενδιαφερόμενοι

7. Λειτουργία Γραφείου Συλλόγου

 
Τα γραφεία του Συλλόγου μας θα είναι ανοικτά τις παρακάτω μέρες και ώρες της Εβδομάδας:
Δευτέρα     7μμ- 9μμ    Μπαγιώργος Ανδρέας
Τρίτη    7μμ- 9μμ    Μουλίνου Άννα
Χάιδος   Κώστας
Τετάρτη     7μμ- 9μμ    Βάης Πέτρος
Πέμπτη    7μμ- 9μμ    Σκεπετάρης  Ηλίας
Φίλιας Ανδρέας
                             
                            Για το ΔΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΑΤΡΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Πλατεία Γεωργίου  Α΄  50  Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
Τηλέφωνα : 2610 275668    2610 274020     FAX :  2610 274014
http://www.sdnp.gr            Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αριθ. πρωτ.  34                                                   Πάτρα,   29-9-2009

                                                 Προς : 1) Μέλη του συλλόγου μας
                                                              2)ΜΜΕ συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ
                                                                          
                                                                                   
  O ρόλος του ΠΥΣΠΕ δε θα ακυρωθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ

    Ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης κ. Παναγόπουλος ανακοίνωσε στους αιρετούς ότι θα τοποθετήσει ο ίδιος, μόνος του, τους αναπληρωτές που διατέθηκαν αυτές τις μέρες στο νομό (13 δάσκαλοι και 4 νηπιαγωγοί) – και ήδη το υλοποιεί – χωρίς να συγκαλέσει το ΠΥΣΠΕ!

   Για μας αυτό που έχει την κύρια σημασία είναι ότι γίνεται αρχή για να αμφισβητείται και να ακυρώνεται ο ρόλος ενός θεσμικού οργάνου το οποίο – παρά τις αντιρρήσεις που έχουμε για τον σε βάρος των εκπροσώπων του κλάδου συσχετισμό του – κατακτήσαμε με αγώνες, συμμετέχει και έχει σ’ αυτό το «μάτι» του και ο κλάδος μας.

   Αν, εκτός απ’ αυτό το θεμελιώδες ολίσθημα, υπάρχει και προεκλογική σκοπιμότητα, τότε το θέμα γίνεται γελοίο και υπάρχει σκόπιμη εξαπάτηση των αναπληρωτών, που τοποθετήθηκαν κυρίως σε σχολεία της πόλης, γιατί είναι δεδομένο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα μετακινηθούν σε άλλα πιο απομακρυσμένα σχολεία.

   Το ΔΣ, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε και δηλώνει ότι ο ρόλος του ΠΥΣΠΕ δε θα αναιρεθεί από κανέναν προϊστάμενο, ούτε σήμερα ούτε αύριο και είναι ένα θέμα που θα προκαλέσει σύγκρουση και αγώνα.

   Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ έχει μόνο μια επιλογή για να «διορθώσει» τις μέχρι τώρα ενέργειές του:
Να συγκαλέσει άμεσα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο, αφού ικανοποιήσει αιτήματα για βελτίωση θέσης παλαιότερων συναδέλφων, θα τοποθετήσει και τους αναπληρωτές στα κενά που θα δημιουργηθούν και θα τους έχει ανακοινώσει.


ΤΟ ΔΣ

Περισσότερα Άρθρα...

 

Εορτολόγιο

Καιρός

...είπαν

"Μόνον άτομο με ψηλά σηκωμένο το κεφάλι μπορεί ν’ αναθρέψει ατομικότητες με κεφάλια υψωμένα προς το φως και την αλήθεια, ατομικότητες με υπερηφάνεια και αυτοκυριαρχία."

Δελμούζος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα182
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα3438